Stoppen met Roken - Sessie

Stoppen met roken kan een behoorlijke mentale en emotionele weerstand bij jezelf oproepen. Veel mensen denken dat zij niet kùnnen stoppen en zien hier erg tegenop. Mensen stellen het vaak uit of blijven dan toch door roken. Ik heb zelf jarenlang gerookt. Ik denk dat ik zelf zo ongeveer 20 jaar gerookt heb. Ik deed zelf meestal net geen 2 dagen met 1 pakje. Jarenlang stond ik elke pauze buiten of in het rookhok als die er was. Bij elke gelegenheid tot roken in pauzes was ik bezig met de sigaret. 

Ik was altijd bezig met of er nog genoeg sigaretten waren om de dag mee door te komen. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten die het met zich meebrengt.

 

Ik heb zelf jarenlang het stoppen met roken uitgesteld. Ben er ook nooit echt mee bezig geweest totdat ik een ander pad in sloeg. Een pad waarbij ik mezelf centraal zet en waarbij ik leer, en nog steeds lerende ben om beter voor mezelf te zorgen en meer zelfliefde te hebben. Stoppen met roken hoorde hier ook bij. Ik had toendertijd al een paar weken de wens om te stoppen. Het zat al in mijn hoofd maar ik was een beetje huiverig voor wat ik dan zou ervaren aan ontwenningsverschijnselen en zag daar tegenop.  Geen idee wat dat fysiek zou doen met me. En ik vond het ook helemaal niet leuk om daarmee bezig te gaan eigenlijk. Dus heb ik het jaren lang uitgesteld. ''Komt wel een keer'' dacht ik.

 

Voor ik deze praktijk oprichtte werkte ik nog op een kantoor voor een groot bedrijf en daar was een vrij luxe interne rookruimte. Dat komt overigens niet vaak voor. We stonden dan met een man of 5 dat hokje blauw te stomen 's morgens met een bekertje automatenkoffie. Net tijd voor 1 of zelfs 2 sigaretten. De mensen die niet rookten hadden veel meer tijd om fatsoenlijk even een boterham te eten. Alles wijkte voor een sigaret. Maar ik had maar een kwartier koffiepauze dus werd er niks gegeten maar alleen gerookt. Want dat kon je dan voor uren niet meer tot je weer pauze had of naar huis mocht. 

 

Op een gegeven moment heb ik hulp gevraagd aan mijn Gidsen omdat het tijd was om ermee te stoppen. Het paste niet meer bij mij en mijn nieuwe ik. Uiteindelijk ben ik Cold turkey gestopt en heb ik fysiek alleen wat duizeligheid ervaren af en toe.De duizeligheid duurde een week of 3 max maar viel ook wel mee en ik kon gewoon mijn dagelijkse werkzaamheden gewoon blijven doen Het mentale deel duurde 2 dagen. De behoefte aan een sigaret was totaal weg na de visualisatie. De eerste dag heb ik het simpelweg uitgesteld en ben het uit blijven stellen. Eigenlijk had ik verwacht dat de fysieke verschijnselen dan nog zouden komen maar die zijn uitgebleven. Ik had ook gewoon een vol pakje in huis en de dagen erna heb ik me afgevraagd hoe ik moest stoppen tot ik me besefte dat ik eigenlijk al gestopt was! zo simpel is het namelijk. En ik heb verder nooit meer getaald naar een sigaret. Sinds die dag voelt het eigenlijk alsof ik nooit heb gerookt! Het volle pakje sigaretten heb ik uiteindelijk zelfs gewoon in de prullenbak gegooid.

 

Ik heb met behulp van eenvoudige visualisatie samen met mijn Gidsen de verslaving doorbroken.Tijdens een sessie kijken we naar je mentale obstakels welke je vooralsnog weerhouden hebben om te stoppen en help ik jou op weg door middel van een korte visualisatie welke ervoor zorgt dat je geen behoefte meer hebt in een sigaret. Na de Sessie hoef je alleen je sigaretten nog maar te laten liggen. Zo simpel is het! Na een paar dagen als je het ook gelooft dat je gestopt bent gooi je ze gewoon weg.

Wil je ook stoppen met roken?

 

Vul dan het contactformulier in en maak een afspraak voor een stoppen met roken sessie. Bellen voor informatie mag natuurlijk ook. Geheel vrijblijvend.

 

Een sessie duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten en kost Euro35,-